Biden vil kanskje stille til valg igjen hvis Trump gjør det

USAs president Joe Biden sier at dersom Donald Trump stiller som presidentkandidat i 2024, vil det motivere ham til å gjøre det samme.

President Joe Biden holder muligheten åpen for å stille til valg igjen i 2024. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB
President Joe Biden holder muligheten åpen for å stille til valg igjen i 2024. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Det ville ha styrket utsiktene til å stille, sa Biden (79) til ABC News onsdag.

– Hvis jeg har god helse, som i dag, så ville jeg faktisk ha stilt igjen, la han til.

Uttalelsen kommer på et tidspunkt hvor Biden ennå ikke er ferdig med sitt første år som president.

Trump (75) har på sin side gitt gjentatte hint om at han vil stille som presidentkandidat for Republikanerne. Men han har foreløpig ikke offisielt kunngjort noen planer.

Trump kom med uriktige påstander om valgfusk da Biden vant i fjor. Rasende Trump-tilhengere stormet Kongressen i Washington 6. januar for å stanse godkjennelsen av Joe Bidens valgseier.

Visepresident Kamala Harris (57) ble tidligere ansett som en sterk kandidat til å etterfølge Biden, men det spekuleres på om det fortsatt er tilfellet. I en meningsmåling forrige måned svarte over halvparten at de var misfornøyd med innsatsen hennes.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer