USA:

Biden vant første runde: – Skal gjøre Donald Trump til en taper

USAs president Joe Biden vant demokratenes første nominasjonsvalg.

Joe Biden kan smile stort, i og med at han leder an i demokratenes nominasjonsprosess før årets presidentvalg. Foto: NTB
Joe Biden kan smile stort, i og med at han leder an i demokratenes nominasjonsprosess før årets presidentvalg. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Joe Biden vant lørdagens nominasjonsvalg i delstaten South Carolina, det første i Demokratenes nominasjonsprosess, melder flere amerikanske medier.

Biden var soleklar favoritt før valget, der han møtte to motkandidater, politikeren Dean Phillips fra Minnesota og forfatter Marianne Williamson, som skriver selvhjelpsbøker.

Tidlige tall gir den sittende presidenten 97 prosents oppslutning i delstaten som var viktig for Biden da han sikret seieren i presidentvalget i 2020.

– Jeg skal gjøre Donald Trump til en taper – igjen, sier Biden etter seieren i South Carolina.

Presidenten er blant dem som har støttet endringen i Demokratenes valgkalender slik at South Carolina er den første delstaten som holder et formelt nominasjonsvalg i partiets prosess med å velge kandidat til valget i november.

Endringen regnes som et signal om at svarte velgere er viktige. De er en avgjørende velgergruppe for Demokratene og utgjør rundt 60 prosent av partiets velgere i South Carolina.

(©NTB)

En mann står ved kanten av Bryce Canyon i USA og bestemmer seg for å hoppe over sikkerhetsgjerdet. Det skal han komme til å angre på. Vis mer