Biden uttrykker dyp bekymring i telefonsamtale med Netanyahu

I en telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu lørdag uttrykker USAs president Joe Biden dyp bekymring over volden i Israel og på Gazastripen.

USAs president Joe Biden avbildet tidligere i mai. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
USAs president Joe Biden avbildet tidligere i mai. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert

På den sjette dagen med alvorlige voldshandlinger uttrykte Biden sterk støtte til Israels rett til å beskytte seg mot rakettangrepene fra Hamas, men han uttrykte også bekymring over dødstallene på begge sider.

– Han fordømte de vilkårlige angrepene mot landsbyer og byer i Israel, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Men Biden uttrykte også bekymring over sikkerheten til journalister etter at israelske luftangrep lørdag bombet en bygning på Gazastripen som flere internasjonale medier holdt til i. Presidenten viste også sin støtte til en framforhandlet tostatsløsning som den beste veien mot en løsning på konflikten.

I en separat telefonsamtale med palestinernes president Mahmoud Abbas uttrykte Biden det samme poenget. I samtalen, som er den første med Abbas siden Biden inntok Det hvite hus, understreket han også nødvendigheten av at Hamas stanser rakettangrepene inn i Israel.

Bidens utenriksminister Antony Blinken hadde lørdag en samtale med Gary Pruitt, som er direktør i nyhetsbyrået AP. Nyhetsbyrået er blant mediene som holdt til i bygningen på Gazastripen som Israel lørdag jevnet med jorden. I samtalen med Pruitt uttrykte Blinken støtte til journalister og medieorganisasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer