USAs presidentvalg 2020:

Biden ut mot Trump: - Han er hensynsløs og oppfordrer til vold

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden går hardt ut mot president Donald Trumps håndtering av uroen og opptøyene i landet og sier han oppfordrer til vold.

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden mener president Donald Trump oppfordrer til voldsbruk i USA. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Demokratenes presidentkandidat Joe Biden mener president Donald Trump oppfordrer til voldsbruk i USA. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter at en hvit mann ble skutt og drept under sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av president Trump i Portland, har ordkrigen spisset seg kraftig til.

Trump har søndag lokal tid tvitret og retvitret en rekke meldinger om at Demokratene er svake i håndteringen av voldelig kriminalitet og at byer som styres av partiet, er herjet av kaos og utenfor all kontroll.

– Hva tror presidenten kommer til å skje når han fortsetter å blåse liv i de hatefulle og polariserende flammene i samfunnet vårt, og bruker skremselspolitikk for å piske opp støttespillerne sine? Han er hensynsløs og oppfordrer til vold, svarer Biden i en uttalelse.

Flere framtredende demokrater, deriblant Chuck Schumer , som er mindretallsleder i Senatet, og Portland-ordfører Ted Wheeler, stemmer i.

Mannen som ble drept i Portland lørdag, er identifisert som Aaron «Jay» Danielson. Han var tilhenger av den høyreorienterte gruppen Patriot Prayer, men ingen mistenkte er pågrepet, og omstendighetene rundt skytingen er fortsatt uklare.

– Uønsket i Kenosha

Trump har gjentatte ganger hamret løs på det han mener er venstreradikale krefter og kaos i Portland. Han har også rettet blikket mot Kenosha i delstaten Wisconsin, som han vil besøke tirsdag. Der ble afroamerikanske Jacob Blake skutt i ryggen av en hvit politimann for en drøy uke siden, noe som førte til flere kvelder med demonstrasjoner som utartet til opptøyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer