Biden til Erdogan: Sverige bør bli med i Nato så fort som mulig

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og USAs president Joe Biden har snakket sammen på telefon søndag.

FILE - Turkey's President Recep Tayyip Erdogan talks to journalists during a joint news conference with Ukraine's President Volodymyr Zelenskyy following their meeting in Istanbul, Turkey, early Saturday, July 8, 2023. (AP Photo/Francisco Seco, File)
FILE - Turkey's President Recep Tayyip Erdogan talks to journalists during a joint news conference with Ukraine's President Volodymyr Zelenskyy following their meeting in Istanbul, Turkey, early Saturday, July 8, 2023. (AP Photo/Francisco Seco, File) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Blant temaene de har diskutert, er F-16-kjøp og Sveriges Nato-søknad. De to ble også enige om å møtes på sidelinjen av det kommende Nato-toppmøtet i Vilnius for å diskutere bilaterale forhold.

Erdogan skal ha sagt til Biden at det ikke var rett å knytte det planlagte tyrkiske kjøpet av F-16-kampfly til godkjenning av Sveriges Nato-søknad.

I tillegg sa han at «de positive skrittene Sverige har tatt i retning av Tyrkias godkjenning, ikke er til noen nytte når PKK fortsetter å operere i Sverige», ifølge Erdogans kontor.

Ifølge Det hvite hus gjorde president Biden det klart overfor Erdogan at han vil ha Sverige inn i Nato så fort som mulig. De to lederne diskuterte også støtte til Ukraina.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer