Biden sier Trumps ideologi er som «semi-fascisme»

USAs president Joe Biden oppfordret torsdag velgere til å stemme for å redde demokratiet og sammenlignet republikansk ideologi med «semi-fascisme».

USAs president Joe Biden oppfordret torsdag velgere til å stemme for å redde demokratiet og sammenlignet republikansk ideologi med «semi-fascisme». Foto: Alex Brandon / AP / NTB
USAs president Joe Biden oppfordret torsdag velgere til å stemme for å redde demokratiet og sammenlignet republikansk ideologi med «semi-fascisme». Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Dere må stemme igjen for bokstavelig talt å redde demokratiet, sa Biden i sin tale for velgere i delstaten Maryland torsdag i forkant av høstens mellomvalg.

Videre kalte han det republikanske partiet under Trump som et herredømme av «sinne, vold, hat og splittelse».

– Det ikke bare Trump, det er hele ideologien det underbygger. Det er som semi-fascisme, sa presidenten.

Valgkamp-stevnet i Maryland kommer etter en bølge av seire for demokratene i kongressen, kombinert med raseri blant mange amerikanere over høyesteretts kjennelse om å fjerne den landsdekkende retten til selvbestemt abort.

Mellomvalget i november vil avgjøre om demokratene får beholde flertallet i Kongressens to kamre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer