Biden sier omringet Gaza-sykehus må beskyttes

USAs president Joe Biden sier at Shifa-sykehuset nord på Gazastripen, som er omringet av israelske styrker, må beskyttes.

USAs president Joe Biden sier Shifa-sykehuset i Gaza må beskyttes. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
USAs president Joe Biden sier Shifa-sykehuset i Gaza må beskyttes. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Det er mitt håp og forventning at det vil bli mindre inngripende handling. Sykehuset må beskyttes, sier Biden fra sitt kontor i Det hvite hus mandag.

Det er harde kamper i området rundt sykehuset, og flere pasienter ved sykehuset har dødd som følge av manglende strøm og drivstoff, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Ifølge de siste meldingene skal det befinne seg rundt 650 pasienter, 500 helsearbeidere og om lag 2500 internflyktninger på det beleirede sykehuset i Gaza by. Flere tusen har flyktet fra sykehuset.

Shifa-sykehuset har vært uten strøm og vann i tre dager. Rundt 40 for tidlig fødte barn lå i kuvøse da strømmen forsvant, og FNs nødhjelpskontor (OCHA) frykter at flere av disse kommer til å dø de neste timene og dagene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer