Biden: Russland vurderer kjemiske våpen

USAs president Joe Biden sier «det er tydelig» at Russland vurderer å bruke kjemiske eller biologiske våpen i Ukraina.

President Joe Biden talte til bedriftsledere mandag. Han sa at Russlands Vladimir Putin er trengt opp i et hjørne og vurderer å bruke kjemiske og biologiske våpen. Foto: Patrick Semansky / AP / NTBv
President Joe Biden talte til bedriftsledere mandag. Han sa at Russlands Vladimir Putin er trengt opp i et hjørne og vurderer å bruke kjemiske og biologiske våpen. Foto: Patrick Semansky / AP / NTBv Vis mer
Publisert

Han advarer om en kraftig respons fra Vesten, dersom det skjer.

– Han er trengt opp i et hjørne, sa Biden om Russlands president Vladimir Putin og bemerket at Russland nylig har anklaget USA for å ha lagre med kjemiske og biologiske våpen i Europa.

– Det er rett og slett ikke sant. Det garanterer jeg dere, sa Biden da han møtte amerikanske bedriftsledere i Washington mandag lokal tid.

– De hevder også at Ukraina har biologiske og kjemiske våpen. Det er et klart tegn på at han vurderer å bruke begge, sa Biden om Putin.

Biden gjentok at det i så fall vil utløse et kraftfullt svar fra USA og vestlige allierte. Putin «vet at det får alvorlige konsekvenser på grunn av et samlet Nato», sa Biden uten å spesifisere hvilke handlinger som i få fall utløses.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer