Biden: Russland vurderer kjemiske våpen

USAs president Joe Biden sier «det er tydelig» at Russland vurderer å bruke kjemiske eller biologiske våpen i Ukraina.

President Joe Biden talte til bedriftsledere mandag. Han sa at Russlands Vladimir Putin er trengt opp i et hjørne og vurderer å bruke kjemiske og biologiske våpen. Foto: Patrick Semansky / AP / NTBv
President Joe Biden talte til bedriftsledere mandag. Han sa at Russlands Vladimir Putin er trengt opp i et hjørne og vurderer å bruke kjemiske og biologiske våpen. Foto: Patrick Semansky / AP / NTBv Vis mer
Publisert

Han advarer om en kraftig respons fra Vesten, dersom det skjer.

– Han er trengt opp i et hjørne, sa Biden om Russlands president Vladimir Putin og bemerket at Russland nylig har anklaget USA for å ha lagre med kjemiske og biologiske våpen i Europa.

– Det er rett og slett ikke sant. Det garanterer jeg dere, sa Biden da han møtte amerikanske bedriftsledere i Washington mandag lokal tid.

– De hevder også at Ukraina har biologiske og kjemiske våpen. Det er et klart tegn på at han vurderer å bruke begge, sa Biden om Putin.

Biden gjentok at det i så fall vil utløse et kraftfullt svar fra USA og vestlige allierte. Putin «vet at det får alvorlige konsekvenser på grunn av et samlet Nato», sa Biden uten å spesifisere hvilke handlinger som i få fall utløses.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer