Biden refser Trump: - Et middelalderhelvete

President Joe Biden fordømte i en tale mandag Donald Trumps manglende forsøk på å stanse angrepet på kongressen i fjor og kalte det et «middelalderhelvete».

Coronasmittede president Joe Biden i telefon i Det hvite hus mandag. I en forhåndsinnspilt tale til svarte politiledere i USA mandag ga Biden de klareste karakteristikker hittil av sin forgjengers fravær av handling under kongresstormingen i fjor. Foto: Adam Schultz / Det hvite hus / AP/NTB.
Coronasmittede president Joe Biden i telefon i Det hvite hus mandag. I en forhåndsinnspilt tale til svarte politiledere i USA mandag ga Biden de klareste karakteristikker hittil av sin forgjengers fravær av handling under kongresstormingen i fjor. Foto: Adam Schultz / Det hvite hus / AP/NTB. Vis mer
Publisert

I talen, som koronasmittede Biden hadde spilt inn for årsmøtet i Orlando for fagforeningen for svarte politiledere i USA, ga presidenten de klareste uttalelsene hittil om daværende president Trump og stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.

Biden sa at mens politiet ble angrepet på Capitol Hill gjorde den avtroppende presidenten ingenting for å stanse det.

– Liv gikk tapt. Mens dette pågikk satt den avtroppende presidenten komfortabelt i sin egen spisestue og så på dette utspille seg mens modige polititjenestemenn ble utsatt for et middelalderhelvete i tre timer, sa Biden til de tillitsvalgte.

Talen kommer like etter at Kongressen har avsluttet for sommeren, en omfattende høring om kongresstormingen i januar i fjor. Der har vitner blant annet fortalt at Trump satt i flere timer og så på stormingen, uten at han foretok seg noe for å stanse det.

Biden nevnte ikke høringen spesifikt i talen og har tidligere unnlatt å kommentere det som er kommet fram.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer