Biden: Putin har skamløst krenket FN-pakten

Med krigen i Ukraina har Russland skamløst krenket FN-pakten, sa USAs president Joe Biden da han talte til FNs hovedforsamling.

USAs president Joe Biden fordømte Russlands krigføring i Ukraina atter en gang da han talte i FNs hovedforsamling onsdag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB.
USAs president Joe Biden fordømte Russlands krigføring i Ukraina atter en gang da han talte i FNs hovedforsamling onsdag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Denne krigen handler om å utslette Ukrainas rett til å eksistere som en stat. Ingen andre enn Russland er ansvarlig for konflikten, sa den amerikanske presidenten i talen onsdag.

– Russland har skamløst brutt reglene i FN-pakten, og president Putin kom med atomtrusler mot Europa så sent som i dag, sa Biden videre.

Han talte samme dag som Russlands president Vladimir Putin sa han var villig til å bruke alle tilgjengelige midler for å forsvare russiske territorier. Samtidig anklaget han Vesten for å ville «svekke, splitte og i siste instans ødelegge vårt land».

– Når vårt lands territorielle integritet er truet, vil vi helt klart bruke alle midler vi har til å beskytte Russland og vårt folk. Dette er ingen bløff, sa Putin i en tale sendt onsdag morgen.

Biden understrekte i sin tale at 141 land i FN har fordømt Russland for krigen, mens over 40 land har bidratt med milliarder av dollar til Ukraina.

– Vi ønsker at krigen skal slutte, men på rettferdig vis, la Biden til.

Mer om