Biden: Putin har skamløst krenket FN-pakten

Med krigen i Ukraina har Russland skamløst krenket FN-pakten, sa USAs president Joe Biden da han talte til FNs hovedforsamling.

USAs president Joe Biden fordømte Russlands krigføring i Ukraina atter en gang da han talte i FNs hovedforsamling onsdag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB.
USAs president Joe Biden fordømte Russlands krigføring i Ukraina atter en gang da han talte i FNs hovedforsamling onsdag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB. Vis mer
Publisert

– Denne krigen handler om å utslette Ukrainas rett til å eksistere som en stat. Ingen andre enn Russland er ansvarlig for konflikten, sa den amerikanske presidenten i talen onsdag.

– Russland har skamløst brutt reglene i FN-pakten, og president Putin kom med atomtrusler mot Europa så sent som i dag, sa Biden videre.

Han talte samme dag som Russlands president Vladimir Putin sa han var villig til å bruke alle tilgjengelige midler for å forsvare russiske territorier. Samtidig anklaget han Vesten for å ville «svekke, splitte og i siste instans ødelegge vårt land».

– Når vårt lands territorielle integritet er truet, vil vi helt klart bruke alle midler vi har til å beskytte Russland og vårt folk. Dette er ingen bløff, sa Putin i en tale sendt onsdag morgen.

Biden understrekte i sin tale at 141 land i FN har fordømt Russland for krigen, mens over 40 land har bidratt med milliarder av dollar til Ukraina.

– Vi ønsker at krigen skal slutte, men på rettferdig vis, la Biden til.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer