Biden planlegger store endringer etter Trumps kaotiske presidentskap

Når Joe Biden overtar i Det hvite hus onsdag, starter jobben med å gjenopprette verdigheten til presidentskapet etter fire års kaos under Donald Trump.

Påtroppende president Joe Biden legger opp til store endringer i rutinene i Det hvite hus når han overtar etter Donald Trump. Foto: Matt Slocum / AP / NTB
Påtroppende president Joe Biden legger opp til store endringer i rutinene i Det hvite hus når han overtar etter Donald Trump. Foto: Matt Slocum / AP / NTB Vis mer
Publisert

Jobben må gjøres mens Biden samtidig skal lede en nasjon som er dypt splittet, og som strever med en katastrofal pandemi og et opprør som hadde som mål å hindre ham i å bli president.

Biden drev sin valgkamp som en motvekt til Trump, hvis politiske makt hadde sitt utspring i splittelse og aggressive utspill. Biden sier hans mål er å helbrede nasjonens sjel, reparere presidentskapet og gjenreise Det hvite hus som et symbol på stabilitet og troverdighet.

Slutt på tvitring

Det betyr nye toner både i de daglige rutinene og i politikk. Ut er blant annet brennbar tvitring, inn er streite brifinger.

– Det dreier seg mye om å gjenopprette stillingens verdighet, om å velge sannhet framfor løgn, samling framfor splid, sa Biden selv da han lanserte sitt kandidatur.

Knuste vinduer i kongressbygningen, omringet av hundrevis av soldater, er et synlig bevis på hvor mye en presidents ord veier. Trumps støttespillere tok ham på ordet da de gikk til angrep på Kongressen.

Få nye presidenter har like mye erfaring som Biden etter over 40 år i Washington, hvorav åtte i Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer