Biden innrømmer mulighet for resesjon

USAs president Joe Biden innrømmer muligheten for at amerikansk økonomi kan bli rammet av resesjon.

Det internasjonale pengefondet (IMF) la tirsdag fram en rapport der det advares om at farten i verdens tre største økonomier vil avta neste år. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Det internasjonale pengefondet (IMF) la tirsdag fram en rapport der det advares om at farten i verdens tre største økonomier vil avta neste år. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Jeg tror ikke det vil bli noen resesjon. Men hvis det blir noe, så vil det være snakk om en svært liten resesjon. Det betyr at økonomien vil gå litt ned, sier Biden i et intervju med CNN.

Tidligere tirsdag la Det internasjonale pengefondet (IMF) fram rapporten World Economic Outlook, som tegner et bilde av hvordan Russlands krig i Ukraina, kraftig vekst i levekostnader og økonomisk nedgang danner mørke skyer i horisonten for de store økonomiene i verden.

– Vi har det verste i vente, og for mange mennesker vil 2023 føles som en resesjon, skriver IMF-økonomen Pierre-Olivier Gourinchas i rapporten.

Han advarer om at farten vil avta i alle de tre største økonomiene i verden, det vil si USA, Kina og Japan.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer