Biden gjenopplivet lov fra andre verdenskrig

For å øke den militære støtten til Ukraina har USA vedtatt en ny versjon av en lov som ble brukt til å støtte allierte under andre verdenskrig.

USA og president Joe Biden har trappet den militære støtten til Ukraina kraftig opp. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
USA og president Joe Biden har trappet den militære støtten til Ukraina kraftig opp. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den såkalte låne- og leieloven la grunnlaget for omfattende amerikansk støtte til allierte land i Europa mellom 1941 og 1945.

Mandag ble en ny lov- og leielov signert av Biden. Denne gangen er det Ukraina som skal hjelpes.

– Prisen for kampen er ikke billig. Men det koster enda mer å gi etter for aggresjon, sa presidenten.

Loven gjør at USA kan låne eller leie ut militært utstyr til Ukraina og andre østeuropeiske land som er berørt av krigen.

Biden ba også Kongressen om å godkjenne en ny bevilgning på 33 milliarder dollar for å støtte Ukraina. Summen tilsvarer 320 milliarder kroner.

Gjenopplivingen av loven fra andre verdenskrig skjedde samme dag som Vladimir Putin holdt en viktig tale i Moskva. Her sammenlignet han Russlands krigføring i Ukraina med kampen mot Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer