Biden etter Trump-frifinnelse: Demokratiet er skjørt

Til tross for frifinnelsen av Donald Trump er det ingen tvil om grunnlaget for anklagene mot ham, sier president Joe Biden.

Det er ingen tvil om grunnlaget for anklagene mot tidligere president Donald Trump, mener president Joe Biden. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Det er ingen tvil om grunnlaget for anklagene mot tidligere president Donald Trump, mener president Joe Biden. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Selv om den endelige avstemmingen ikke førte til en domfellelse, er det ikke tvil om kjernen i tiltalen, sier Biden etter at Senatet lørdag stemte for å frifinne Trump i hans andre riksrettssak.

Biden påpeker at stormingen av Kongressen 6. januar, som Trump var tiltalt for å oppildne til, viser at demokratiet er sårbart.

– Dette triste kapittelet i vår historie er en påminnelse om at demokratiet er skjørt. At det alltid må forsvares. At vi alltid må være på vakt, sier presidenten i en uttalelse.

57 senatorer stemte ja til at Trump var skyldig, mens 43 stemte imot. Dermed greide ikke demokratene å sikre to tredels flertall, som trengtes for domfellelse.

Biden reagerer på frifinnelsen med å minne om at alle amerikanere, spesielt landets ledere, har et ansvar for å forsvare sannheten og bekjempe løgner. Biden sier man ved å gjøre det «får slutt på denne usiviliserte kampen og heler landets sjel».

Den nye presidenten minnet også om at det ikke er rom for vold og ekstremisme i USA.

Bidens uttalelse kom mange timer etter at Senatet frikjente Trump, som på sin side var raskt ute med en skriftlig uttalelse der han lover å kjempe videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer