Biden erklærer Texas for katastrofe­område

USAs president Joe Biden har erklært Texas for katastrofeområde. Det åpner for økt føderal bistand til delstaten, melder CNN.

Bob Fink gir en eske med mat til en besøkende i City Light Community Ministries i Abilene i Texas. Bildet er tatt onsdag. Kjøkkenet der deler ut mat til folk med behov og har også en varmestue for dem som mistet strømmen. Foto: Ronald W. Erdrich / AP / NTB
Bob Fink gir en eske med mat til en besøkende i City Light Community Ministries i Abilene i Texas. Bildet er tatt onsdag. Kjøkkenet der deler ut mat til folk med behov og har også en varmestue for dem som mistet strømmen. Foto: Ronald W. Erdrich / AP / NTB Vis mer
Publisert

Erklæringen lørdag var varslet. En kriseerklæring ble utstedt allerede forrige helg, etter at delstaten ble rammet av minusgrader og snøvær. Det førte blant annet til omfattende strømbrudd.

– I går erklærte Joe Biden at Texas er rammet av en stor katastrofe og har beordret føderal bistand for å støtte delstatens og lokale myndigheters innsats i områdene som er rammet av vinterværet som begynte 11. februar 2021, heter det i en skriftlig uttalelse fra Det hvite hus, ifølge kanalen.

Erklæringen åpner for at det kan gis føderale midler blant annet til midlertidig husvære, reparasjoner og billige lån for å dekke ødeleggelser for dem som ikke var tilstrekkelig forsikret.

Strømforsyningen fungerer stort sett igjen, ifølge nettstedet poweroutage.us er det nå bare omkring 80.000 som ikke har strøm i delstaten.

Texas er imidlertid rammet av en krise i vannforsyningen ettersom frosten har ødelagt deler av ledningsnettet. Rundt halvparten av de 25 millioner innbyggerne er rammet, mange har mistet tilførselen eller må koke drikkevannet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer