USAs presidentvalg 2020:

Biden driver valgkamp mens Trump er isolert

Mens president Donald Trump sitter i isolat på et improvisert kontor ved siden av sykestua i Det hvite hus, er Joe Biden ute på valgkamp.

Demokratenes presidentkandidat advarte mot mørkets krefter som vil splitte USA da han talte i Gettysburg, der et av borgerkrigens viktigste slag sto. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Demokratenes presidentkandidat advarte mot mørkets krefter som vil splitte USA da han talte i Gettysburg, der et av borgerkrigens viktigste slag sto. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

For bare en uke siden var det en selvsikker Trump som holdt massemøter med jublende tilhengere i Minnesota, Wisconsin og Pennsylvania, mens en forsiktig utfordrer Joe Biden holdt få og mindre møter med strenge forholdsregler mot coronaviruset.

Nå er det omvendt. Tirsdag var Biden først i den evige vippestaten Florida, og siden i Pennsylvania ved minnesmerket for borgerkrigen i Gettysburg, der han advarte mot mørke krefter som vil splitte landet mer enn noensinne siden borgerkrigen for over 150 år siden.

Mens Trump har måttet stille valgkampen i bero mens han behandles for coronaviruset, tar meningsmålingene av og spår enorm seier for Biden om bare fire uker.

Klart og økende forsprang

En meningsmåling fra CNN denne uka gir ham et forsprang på 16 prosentpoeng, med 57 prosent mot 41, mens en NBC-måling gir ham 53 prosent mot 39 prosent for Trump.

Den mer nøkterne gjennomsnittsmålingen til RealClearPolitics, som baserer seg på en rekke av USAs mest pålitelige målinger, lå tirsdag på 51,2 prosent mot 42,2 – et forsprang på 9 prosentpoeng. Den oppdateres daglig, etter presidentdebatten for en uke siden med en tidel eller tre mer per dag for Biden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer