Biden bommet grovt på geografien

President Joe Biden høstet undrende blikk da han under et besøk i Kambodsja takket Colombias statsminister for lederskapet i Asean.

President Joe Biden bommet grovt på geografien da han lørdag takket Kambodsjas statsminister Hun Sen for lederskapet i Asean, men omtalte ham som Colombias statsminister. Foto: AP / NTB
President Joe Biden bommet grovt på geografien da han lørdag takket Kambodsjas statsminister Hun Sen for lederskapet i Asean, men omtalte ham som Colombias statsminister. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Glippen kom under lørdagens møte i Samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia (Asean), som ble holdt i Kambodsjas hovedstad Phnom Penh med statsminister Hun Sen som vert.

– Jeg vil takke Colombias statsminister for lederskapet som formann i Asean, sa Biden henvendt til Hun Sen.

Også da han reiste fra Washington fredag blandet Biden, som senere i måneden fyller 80 år, Kambodsja med Colombia.

– På vei over til Colombia, ropte han til journalister på plenen utenfor Det hvite hus, før han straks korrigerte seg selv og sa «jeg mente Kambodsja».

Biden har opp gjennom sin politiske karriere ofte snublet i ordene, men det er han ikke alene om å gjøre.

Da USAs visepresident Kamala Harris, som er 58 år gammel, i september besøkte den demilitariserte sonen mellom Sør- og Nord-Korea, bommet også hun grovt på geografien.

– USA har en allianse med Nord-Korea, og det er en allianse som er sterk og varig, sa Harris som åpenbart hadde Sør-Korea i tankene, ikke Kim Jong-uns ettpartistat nord for grensen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer