Biden ber om våpenreform

USAs president Joe Biden ber Kongressen starte arbeid med reform av landets våpenlover, på dagen tre år etter skoleskytingen i Parkland i Florida.

Varsler våpenreform. REUTERS/Carlos Barria/File Photo
Varsler våpenreform. REUTERS/Carlos Barria/File Photo Vis mer
Publisert

– Rundt om i hele landet vårt har foreldre, ektefeller, barn, søsken og venner kjent på smerten etter å ha mistet noen til vold utført med våpen, sier Biden i en uttalelse.

– I dag ber jeg Kongressen om å innføre fornuftige våpenreformer, sier Biden. Blant reformene han ber om, er forbud mot salg av automatvåpen, bakgrunnssjekk før alle våpensalg og slutt på strafferettslig immunitet for våpenprodusenter.

Det var 14. februar 2018 at en tidligere elev skjøt og drepte 14 elever og 3 lærere på en videregående skole i Parkland. Gjerningsmannen Nikolas Cruz ble pågrepet ved åstedet.

Flere av de overlevende har i etterkant av skytingen blitt aktivister og kjempet for våpenreform i landet. Retten til å bære våpen er nedfelt i det andre grunnlovstillegget og forsvares innbitt av konservative amerikanere.

I en separat uttalelse sier Nancy Pelosi, Demokratenes flertallsleder i Representantenes hus, at Huset igjen vil se på lovgivning om bakgrunnssjekker, som ble stanset i Kongressen under Donald Trumps tid i Det hvite hus.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer