Biden beordrer militæret til å fly inn morsmelkerstatning fra utlandet

Det amerikanske forsvaret tas i bruk til å fly inn morsmelkerstatning på kommersielle fly. Mangelen på produktet har skapt hodebry for president Joe Biden.

Butikkhyller rundt om i USA er tomme for morsmelkerstatning. Her deles produktet ut av frivillige i Houston i Texas. President Joe Biden tar nå i bruk krisefullmakt for å beordre militæret til å fly inn partier produsert i utlandet og få fart på produksjonen i USA. Foto: David J. Phillip / AP / NTB
Butikkhyller rundt om i USA er tomme for morsmelkerstatning. Her deles produktet ut av frivillige i Houston i Texas. President Joe Biden tar nå i bruk krisefullmakt for å beordre militæret til å fly inn partier produsert i utlandet og få fart på produksjonen i USA. Foto: David J. Phillip / AP / NTB Vis mer
Publisert

Forsvarsdepartementet vil benytte seg av kontrakter de har med kommersielle flyselskaper, slik de gjorde i den tidlige fasen av koronapandemien, for å importere produkter fra fabrikker i utlandet som oppfyller amerikanske sikkerhetsstandarder, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Det oppgis ikke i hvilke land morsmelkerstatningen skal hentes, men kilder i Biden-administrasjonen har tidligere opplyst til CNBC at land som Chile, Irland, Mexico og Nederland kan være aktuelle.

– Å omgå vanlige luftfraktruter vil fremskynde import og distribusjon av morsmelkerstatning, og også være en umiddelbar støtte når produsenter fortsetter å øke produksjonen, heter det videre.

Biden har også tatt i bruk krisefullmakt for å gi produsenter av morsmelkerstatning førsterett på viktige forsyninger.

Familier rundt om i USA har blitt stadig mer desperate, da problemer i leverandørkjeden og en større tilbakekalling har gjort at hyller i matbutikker og apotek ikke lenger har morsmelkerstatning.

Republikanerne har gitt Biden skylden, og knytter blant annet mangelen til et økende antall migranter som krysser grensen fra Mexico.

(©NTB)

SKAPTE LATTER: President Joe Biden skulle tale da ishockey-laget Tampa Bay Lightning besøkte det hvite hus, men det gikk ikke helt knirkefritt. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer