Biden beordrer militæret til å fly inn morsmelkerstatning fra utlandet

Det amerikanske forsvaret tas i bruk til å fly inn morsmelkerstatning på kommersielle fly. Mangelen på produktet har skapt hodebry for president Joe Biden.

Butikkhyller rundt om i USA er tomme for morsmelkerstatning. Her deles produktet ut av frivillige i Houston i Texas. President Joe Biden tar nå i bruk krisefullmakt for å beordre militæret til å fly inn partier produsert i utlandet og få fart på produksjonen i USA. Foto: David J. Phillip / AP / NTB
Butikkhyller rundt om i USA er tomme for morsmelkerstatning. Her deles produktet ut av frivillige i Houston i Texas. President Joe Biden tar nå i bruk krisefullmakt for å beordre militæret til å fly inn partier produsert i utlandet og få fart på produksjonen i USA. Foto: David J. Phillip / AP / NTB Vis mer
Publisert

Forsvarsdepartementet vil benytte seg av kontrakter de har med kommersielle flyselskaper, slik de gjorde i den tidlige fasen av koronapandemien, for å importere produkter fra fabrikker i utlandet som oppfyller amerikanske sikkerhetsstandarder, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Det oppgis ikke i hvilke land morsmelkerstatningen skal hentes, men kilder i Biden-administrasjonen har tidligere opplyst til CNBC at land som Chile, Irland, Mexico og Nederland kan være aktuelle.

– Å omgå vanlige luftfraktruter vil fremskynde import og distribusjon av morsmelkerstatning, og også være en umiddelbar støtte når produsenter fortsetter å øke produksjonen, heter det videre.

Biden har også tatt i bruk krisefullmakt for å gi produsenter av morsmelkerstatning førsterett på viktige forsyninger.

Familier rundt om i USA har blitt stadig mer desperate, da problemer i leverandørkjeden og en større tilbakekalling har gjort at hyller i matbutikker og apotek ikke lenger har morsmelkerstatning.

Republikanerne har gitt Biden skylden, og knytter blant annet mangelen til et økende antall migranter som krysser grensen fra Mexico.

(©NTB)

SKAPTE LATTER: President Joe Biden skulle tale da ishockey-laget Tampa Bay Lightning besøkte det hvite hus, men det gikk ikke helt knirkefritt. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer