Biden anklager Trump-administrasjonen for å undergrave USAs sikkerhet

Påtroppende president Joe Biden sier Trump-administrasjonen hindrer arbeidet med maktovertakelsen på en måte som truer amerikanernes sikkerhet.

Påtroppende president Joe Biden avslutter talen han mandag holdt i Queen Theater i Wilmington. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
Påtroppende president Joe Biden avslutter talen han mandag holdt i Queen Theater i Wilmington. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

Anklagene er spesielt rettet mot den politiske ledelsen i forsvarsdepartementet og ved kontoret for administrasjon og budsjettsaker.

– I noen etater har vår stab blitt møtt med eksemplarisk samarbeid, i andre, særlig i forsvarsdepartementet, er vi blitt hindret av den politiske ledelsen, sa Biden da han mandag talte til pressen i byen Wilmington.

Han sa også at USAs sikkerhetsapparat har lidd stor skade mens Donald Trump har vært president.

– Sannheten er at etater som er nødvendige for vår sikkerhet, er påført enorm skade. Mange er uthult både når det gjelder stab, kapasitet og moral. Det gjør det vanskeligere for vår administrasjon å beskytte det amerikanske folk, fortsatte han.

– Veisperringer

Biden anklager Trump-administrasjonen for å sette opp det han kaller «veisperringer» for hans nye administrasjon.

– For øyeblikket får vi ikke all den informasjonen vi trenger fra den avtroppende administrasjonen i viktige nasjonale sikkerhetssaker. Det er etter min mening ikke noe annet enn uansvarlig, sa Biden.

Biden insisterer på at hans team trenger fullt innsyn i budsjettprosessen i forsvarsdepartementet for å unngå enhver mulighet for forvirring eller etterslep som USAs fiender vil kunne utnytte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer