Vis mer

Bevæpner alle politipatruljer i Oslo etter Brussel-terror

Oslo politidistrikt har innført midlertidig bevæpning av alle politipatruljer i hovedstaden etter eksplosjonene i Brussel.

(upublisert) Opprettet


– Dette på grunn av den uavklarte situasjonen i Belgia, både når det gjelder omfang og hvem som står bak. Beslutningen begrunnes også i Oslos særlige rolle som hovedstad med mange symbolmål og flere store trafikale knutepunkter, sier fungerende politimester Roger Andresen.

Bevæpningen gjelder inntil videre og alle politipatruljer i Oslo politidistrikt.


Politidistriktet har også innført økt patruljering på bakgrunn av terroraksjonene i Brussel tirsdag morgen.


– PST samler og innhenter all relevant informasjon om hendelsene i Belgia, for å danne et grunnlag for om dette påvirker trusselbildet i Norge. Vi har foreløpig ikke opplysninger som tilsier at trusselbildet er endret. Men det kan endre seg raskt, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NTB.Forhøyet beredskap


Trusselvurderingene danner deler av grunnlaget for hvilke tiltak politiet iverksetter i de ulike politidistriktene rundt om i landet. Dette inkluderer også flyplasser.


– Norsk politi er allerede i en forhøyet beredskapssituasjon. Deler av terrorplanverket ble iverksatt etter terrorhendelsene i Paris. Og disse tiltakene går fortsatt, opplyser Hugubakken.


Ifølge PST vil det ta tid før en samlet vurdering ligger klar.


Politiinspektør Hans Holmgrunn i Øst politidistrikt Romerike opplyser til NTB at de ikke har iverksatt tiltak ved Oslo lufthavn Gardermoen, og at de avventer beskjed fra PST og Politidirektoratet.


– Vi har ikke iverksatte noe tiltak utover den generelle sikkerheten vi til enhver tid har. Jeg regner med at det i løpet av formiddagen eller ettermiddagen kommer signaler på hvordan de ser på det fra høyere hold, og så tar vi det derfra.– Spesielt årvåkne


Selv om det ikke er iverksatt tiltak, følger politiet ekstra nøye med, spesielt på Gardermoen.


– Vi er spesielt årvåkne nå og følger med så godt vi kan, og vi er i dialog med den som driver flyplassen.


Situasjonen i Brussel følges også nøye av Luftfartstilsynet som fortløpende vurderer om tiltak er nødvendig i Norge, skriver tilsynet på Twitter.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.