Betydelig fare for snøskred flere steder i landet

Både i Hallingdal, Heiane, Vest-Telemark, Jotunheimen og Hardanger er det betydelig snøskredfare både søndag og mandag.

Det er snøskredfare flere steder i landet. Foto: Marit Hommedal / NTB
Det er snøskredfare flere steder i landet. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

De fem stedene er i kategori tre melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sine nettsider. Det betyr betydelig fare for snøskred.

– Det er regioner på Østlandet og sør på Vestlandet som har den høyeste faren. Ellers er det ganske lite snø rundt om i landet og lite som skjer, sier Tommy Skårholen, vaktleder på snøskredvarselet hos NVE til NTB.

– Folk må unngå å bevege seg i bratt terreng. De må kunne håndtere skredproblemene og bør ha god skrederfaring for å være i disse områdene, sier han videre.

NVE anbefaler alle i Jotunheimen å unngå terreng brattere enn 30 grader og utløpssoner for skred. Fjernutløsning er sannsynlig.

– Drønn og skytende sprekker i snødekket er tydelige faretegn som må tas på alvor. Der vinden har tatt tak kan det ligge små flak av fersk fokksnø som er lett å løse ut, melder NVE på sine nettsider.

For Heiane er det den kraftig vinden og nysnø som gir økt skredfare. Det anbefales å unngå leområde der det samler seg fersk fokksnø. Det samme gjelder for Vest-Telemark og Hardanger.

– Krevende forhold! Unngå bratt terreng med fersk fokksnø. Det finnes vedvarende svake lag i snødekket, står det om Hallingdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer