Beskjed til russere: - Dere blir løyet for

Filmstjernen Arnold Schwarzenegger har lagt ut en video i flere sosiale medier der han forteller russerne at de blir løyet for om krigen i Ukraina.

Arnold Schwarzenegger har lagt ut en videobeskjed på diverse sosiale medier rettet mot russere. Han sier blant annet de blir løyet for av president Vladimir Putin. Arkivfoto: Lisa Leutner / AP / NTB
Arnold Schwarzenegger har lagt ut en videobeskjed på diverse sosiale medier rettet mot russere. Han sier blant annet de blir løyet for av president Vladimir Putin. Arkivfoto: Lisa Leutner / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Dette er en ulovlig krig, sier Schwarzenegger i videoen, som er postet på Twitter, YouTube, Instagram og Telegram. Den er også tekstet på russisk.

– Deres liv, deres lemmer, deres fremtid blir ofret for en meningsløs krig fordømt av en hel verden, sier han videre.

Han anklager Russlands president Vladimir Putin for å ofre soldaters liv for å oppfylle egne ambisjoner.

Schwarzenegger er svært populær i Russland, og Putin skal også være fan. Skuespillerens twitterkonto er blant de 22 Putin følger.

Schwarzenegger ber russere fortelle sine landsmenn om den humanitære katastrofen som nå utspiller seg i Ukraina. Videoen viser ødelagte bygninger etter bombing og sivile som søker ly fra skyting.

Han ber også Putin stanse krigen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer