Besetningsmedlem på hurtigruteskipet Fridtjof Nansen testet positivt på coronaviruset

Et besetningsmedlem på hurtigruteskipet Fridtjof Nansen testet positivt på coronaviruset etter hjemkomst til Filippinene 26. august.

Hurtigruteskipet Fridtjof Nansen leies for tiden ut til et selskap som jobber med innspillingen av den sjuende «Mission Impossible»-filmen. Her er skipet på vei inn til havna i Hamburg tidligere denne måneden. Foto: Bodo Marks, DPA / NTB scanpix
Hurtigruteskipet Fridtjof Nansen leies for tiden ut til et selskap som jobber med innspillingen av den sjuende «Mission Impossible»-filmen. Her er skipet på vei inn til havna i Hamburg tidligere denne måneden. Foto: Bodo Marks, DPA / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Hele resten av mannskapet har testet negativt og er nå blitt testet enda en gang, opplyser Hurtigruten til NTB.

– Det er ingen om bord som har rapportert om symptomer på sykdom. Resultatet av de nye testene er ventet i løpet av få dager. Folkehelseinstituttet anbefaler at driften av skipet fortsetter som normalt. Men inntil resultatene er klare, vil mannskapet bli om bord på skipet, sier pressevakt Øystein Knoph.

«Mission Impossible»

MS Fridtjof Nansen ligger for tiden til kai i Hellesylt i Stranda kommune, der skipet er utleid til produksjonsselskapet Truenorth. Selskapet jobber for tiden med innspillingen av den sjuende «Mission Impossible»-filmen med Tom Cruise.

Hollywood-stjernen har ikke vært om bord i Fridtjof Nansen, etter det NTB erfarer.

I tråd med smittevernrutinene har Hurtigruten varslet myndighetene i Norge både lokalt og nasjonalt.

Mannskap i karantene

– Vi er i løpende dialog med FHI og andre relevante myndigheter og følger alle råd og retningslinjer vi får, sier Knoph.

Hele mannskapet på MS Fridtjof Nansen, også personen som nå har fått konstatert koronasmitte, testet negativt 4. august. Tre kolleger som reiste sammen med vedkommende, testet negativt da de ankom Filippinene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer