Etterforskere på åstedet etter at Francesco «Frank» Cali ble skutt og drept. Foto: AP Photo/Seth Wenig/NTB scanpix)
Etterforskere på åstedet etter at Francesco «Frank» Cali ble skutt og drept. Foto: AP Photo/Seth Wenig/NTB scanpix) Vis mer

Francesco «Frank» Cali er død

Beryktet mafiaboss skutt og drept i New York

Francesco «Frank» Cali, den beryktede lederen for mafiafamilien Gambino i New York, er skutt og drept utenfor sitt eget hjem i den amerikanske storbyen.

Publisert

53-åringen ble skutt flere ganger i brystet uten sitt eget hjem på Staten Island onsdag kveld. Han ble kjørt til sykehus og kort tid senere erklært død, opplyser politiet i New York.

– Foreløpig er ingen pågrepet og etterforskningen pågår, opplyser de videre.

Cali, også kjent som «Franky Boy», antas å ha ledet Gambino-familien siden 2015. Han har sonet 16 måneder i fengsel etter å ha blitt dømt for utpressing i 2008.

Ifølge amerikanske medier markerer 53-åringens død det første drapet på en mafiaboss i New York på 34 år.

Den forrige som ble drept var Paul Castellano, en annen leder for Gambino-familien, etter ordre fra John Gotti.

Etter drapet på Castellano ledet Gotti Gambino-familien fram til han ble fengslet for konspirasjon og drap i 1992. I 2002 døde han mens han satt inne.

Gambino-familien er en av New Yorks fem historiske italienske mafiafamilier, sammen med Genovese-familien, Lucchese-familien, Colombo-familien og Bonanno-familien.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.