Francesco «Frank» Cali er død

Beryktet mafiaboss skutt og drept i New York

Francesco «Frank» Cali, den beryktede lederen for mafiafamilien Gambino i New York, er skutt og drept utenfor sitt eget hjem i den amerikanske storbyen.

Etterforskere på åstedet etter at Francesco «Frank» Cali ble skutt og drept. Foto: AP Photo/Seth Wenig/NTB scanpix)
Etterforskere på åstedet etter at Francesco «Frank» Cali ble skutt og drept. Foto: AP Photo/Seth Wenig/NTB scanpix) Vis mer
Publisert

53-åringen ble skutt flere ganger i brystet uten sitt eget hjem på Staten Island onsdag kveld. Han ble kjørt til sykehus og kort tid senere erklært død, opplyser politiet i New York.

– Foreløpig er ingen pågrepet og etterforskningen pågår, opplyser de videre.

Cali, også kjent som «Franky Boy», antas å ha ledet Gambino-familien siden 2015. Han har sonet 16 måneder i fengsel etter å ha blitt dømt for utpressing i 2008.

Ifølge amerikanske medier markerer 53-åringens død det første drapet på en mafiaboss i New York på 34 år.

Den forrige som ble drept var Paul Castellano, en annen leder for Gambino-familien, etter ordre fra John Gotti.

Etter drapet på Castellano ledet Gotti Gambino-familien fram til han ble fengslet for konspirasjon og drap i 1992. I 2002 døde han mens han satt inne.

Gambino-familien er en av New Yorks fem historiske italienske mafiafamilier, sammen med Genovese-familien, Lucchese-familien, Colombo-familien og Bonanno-familien.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer