Bertheussen-saken går inn i ny fase

Må forklare seg om tagging og tusj.

Laila Anita Bertheussen skal tirsdag forklare seg på nytt under rettssaken mot henne i Oslo tingrett. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere. Foto: Egil Nyhus / NTB scanpix
Laila Anita Bertheussen skal tirsdag forklare seg på nytt under rettssaken mot henne i Oslo tingrett. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere. Foto: Egil Nyhus / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Var det en rød tusj fra Laila Anita Bertheussen og Tor Mikkel Waras eget hus som ble brukt da noen tagget ned huset og bilen til samboerparet i desember 2018?

Aktoratet i den omfattende straffesaken mot tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer gjennom 26 år går tirsdag inn i en ny fase. Den første uka handlet stort sett om å gi et overordnet inntrykk av alle de ulike hendelsene knyttet til Wara/ Bertheussen og partikollegene, ekteparet Ingvil Smines og Christian Tybring-Gjedde.

Tirsdag må imidlertid Bertheussen starte å svare på de konkrete punktene i tiltalen. Først ut er hendelsen der det natt til torsdag 6. desember i 2018 ble skrevet «Rasisit» på parets husvegg og tegnet et stort hakekors og skrevet «rasist» på bilen deres.

Rød tusj

Aktoratet varslet allerede før helgen at retten vil få se en tykk rød tusj av typen Penol 100, som ble funnet i huset da PST gjennomførte en ransaking av boligen på Røa. Dette skjedde imidlertid ikke før etter at Bertheussen var blitt siktet i saken, noe som først skjedde 14. mars i 2019.

Fram til da hadde den massive etterforskningen fra PST ikke greid å peke på noen de mistenkte for hendelsene mot huset i Vækerøveien på Røa og mot Tybring-Gjedde-paret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer