Bertheussen reagerer kraftig på påstander om risikovilje

Laila Anita Bertheussen åpnet rettsdagen onsdag med et frontalangrep på aktoratet og påstander om hun skal ha vist risikovilje ved å bryte karanteneregler.

Laila Anita Bertheussen åpnet rettsdagen onsdag med et frontalangrep på aktoratet og påstander om hun skal ha vist risikovilje ved å bryte karanteneregler. Her aktor Frederik Ranke (til venstre) og forsvarer John Christian Elden i Oslo tingrett. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Laila Anita Bertheussen åpnet rettsdagen onsdag med et frontalangrep på aktoratet og påstander om hun skal ha vist risikovilje ved å bryte karanteneregler. Her aktor Frederik Ranke (til venstre) og forsvarer John Christian Elden i Oslo tingrett. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hennes forsvarer John Christian Elden trakk fram at en rekke medier tirsdag meldte at hans klient hadde reist inn og ut av Norge i forbindelse med flere turer til Sverige og en tur til Alicante i Spania.

– Bruddene førte til at PST varslet bydelsoverlegen og Oslo politidistrikt, sa Elden.

Han la fram en erklæring skrevet i slutten av juni fra hennes fastlege om at hun testet positivt for coronasmitte i februar/mars og har vært immun siden da.

Bertheussen hevdet at statsadvokat Frederik Ranke ikke forholder seg til fakta, men til spekulasjoner.

– Han velger en spekulativ narrativ. Men statsadvokaten tar altså feil - igjen. Jeg har vært veldig syk hele tiden. Jeg har hatt sju antibiotikakurer siste halvår, sa tiltalte.

Hun kritiserte også igjen skriftanalysen dagen etter at to skriftgranskere, en fra Kripos og en privat, i varierende grad mente det var sannsynlig at det var tiltalte som hadde skrevet trusselbrevene.

– Jeg har ikke skrevet noe av dette. Hånden min var operert. Hele tommelen var ødelagt. Jeg kunne ikke ha gjort dette. Det er fysisk umulig. Det er absurd, sa Bertheussen og holdt opp hånden for å vise hvor hun var skadd.

Statsadvokat Marit Formo spurte henne rolig hvorfor hun ikke ville påvise om hun hadde skrevet noe av det politiet beslagla i huset da hun ble pågrepet.

– Jeg hadde ingen tillit til dere, sa tiltalte og forlot rettslokalet for å følge saken på skjerm fra bakrommet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer