Bertheussen avviste skrifteksperters funn

To skriftgranskere som undersøkte et trusselbrev som ble lagt i postkassa til Bertheussen og Wara, mener det er sannsynlig at den tiltalte selv står bak.

Tegning av Laila Anita Bertheussen som forklarer seg i Oslo tingrett. I bakgrunnen f.v. sitter aktor Frederik Ranke, statsadvokat Marit Formo, forsvarer John Christian Elden, medforsvarer Bernt Heiberg og bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs. Tegning: Egil Nyhus / NTB
Tegning av Laila Anita Bertheussen som forklarer seg i Oslo tingrett. I bakgrunnen f.v. sitter aktor Frederik Ranke, statsadvokat Marit Formo, forsvarer John Christian Elden, medforsvarer Bernt Heiberg og bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs. Tegning: Egil Nyhus / NTB Vis mer
Publisert

– Skriftanalysen er helt absurd. Jeg har ikke skrevet disse tingene, og hvordan det føles å høre disse tingene har jeg ikke ord for akkurat nå, utbrøt Laila Anita Bertheussen da hun ble bedt om å kommentere analysene i retten fredag morgen.

Aktor Frederik Ranke spurte ut Bertheussen om trusselbrevet som ble funnet i samboerparets postkasse om morgenen lørdag 2. mars i fjor. I brevet står det «Jævla rasister vi venter på dere du og den feige Frp hora turte ikke komme. Vi venter på dere».

Knytter Bertheussen til brev

To skriftgranskere har undersøkt brevet, og begge knytter Bertheussen til det. Den ene skriver at tilknytningen er sterk, og den andre konkluderer med at sannsynligheten er mer enn 50 prosent for at det er 55-åringen som selv skrev brevet.

Funnet av brevet utløste full utrykning fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST), og under brevet i postkassa ble det også funnet et hvitt pulver av tabletter og natron som måtte undersøkes før Wara og Bertheussen fikk bevege seg.

Vil legge fram resepter

Tiltalte benektet at hun har hatt noe som helst befatning med brevet, at det ble lagt i postkassen, samt pulveret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer