Bernie Sanders brøt ut i latter da han hørte Trumps uttalelse

- Jeg blir lamslått hver dag av Trump.

Bernie Sanders brøt ut i latter da han hørte Trumps uttalelse
(upublisert) Opprettet
Mange holdt pusten i natt da Donald Trump for første gang talte til Kongressen. Den amerikanske presidenten hadde lovet å komme med et «budskap om enhet og styrke», og talen skilte seg fra mange av hans tidligere kontroversielle uttalelser.

VG kaller nattens tale et vendepunkt for presidenten. «Trump overrasket igjen. For det var en helt annen mann som talte til nasjonen enn det vi har sett før. Det var ikke lenger bare Donald Trump, det var USAs president». Det skriver VG-kommentator Frithjof Jacobsen. Han fortsetter:

«Det var i øyeblikk ubegripelig at dette var samme mann som lirer av seg bitre selvopptatte twitter-meldinger grytidlig om morgenen, eller skryter uhemmet av seg selv i de fleste sammenhenger.»

Brøt ut i latter


Men det var ikke alle som lot seg imponere over Trump-talen.

Den ferske presidenten har tidligere uttalt at han vil totalrenovere Omabas helsereform, men det kan nå virke som oppgaven blir tøffere enn først antatt.

- Ingen kunne vite at helsevern var så komplisert, sa Trump under nattens tale.

For hvem visste egentlig hvor vanskelig helsetjenester og helsevern kan være? Alle, mener Bernie Sanders. Senatoren klarte ikke å holde latteren tilbake da Anderson Cooper stilte han spørsmål om Trumps uttalelse under et CNN-intervju.

https://twitter.com/AC360/status/836417044929183744?ref_src=twsrc%5Etfw

- Noen av oss har sittet i helsekomiteen og vært på møte etter møte, har hørt på flere dusin folk og har sittet våken natt etter natt for å prøve å finne en løsning på dette, så ja, vi har en anelse. Når du drifter et helsevesen i en nasjon med 320 millioner mennesker, så er det veldig komplisert, sier en lattermild Sanders til CNN.

Senatoren har lenge støttet Obamas helsereform og ønsket å utvide den. Han påpeker at de har diskutert helsevesenet i USA i over 30 år.

- Så sier han «Oi, hvem visste hvor komplisert dette var?». Han er trolig den eneste personen i dette landet som ikke vet hvor komplisert det er å tilby helsehjelp til det amerikanske folket.

Sanders legger til at han blir «lamslått hver dag» av Donald Trumps presidentskap.

Ikke første gang


Dette er ikke første gang Bernie Sanders ikke legger lokk på hvor uenig han er med Donald Trump.

I februar gikk han hardt ut mot Trump på CNN. Han kalte presidenten for «en svindel» og sa han var han lei av at Trump fører en politikk han mener det amerikanske folk ikke støtter.

- Vi er et demokrati, ikke et «en manns-show». Vi er ikke en ny Trump-forretning eller hans business. Vi er de forente stater, uttalte Sanders.

Senere samme måned hadde Sanders et nytt Trump-utbrudd, skriver DN. Han mente at «Trump lyver hele tiden» og kalte ham for «fullstendig hyklersk».

(FOTO: Jim Lo Scalzo, Pa Photos)
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer