Berlusconis arvinger stanser utbetalinger til «bunga-bunga-deltakere»

I over et tiår har 20 unge kvinner som festet med Silvio Berlusconi, fått utbetalt flere tusen euro hver måned, men nå sier arvingene hans stopp.

I et tiår betalte Silvio Berlusconi – her fotografert under et Oslo-besøk i 2003 – tusenvis av euro til unge kvinner som hadde deltatt på hans beryktede bunga-bunga-fester. Etter hans død skrur slektningene hans igjen pengekranen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB
I et tiår betalte Silvio Berlusconi – her fotografert under et Oslo-besøk i 2003 – tusenvis av euro til unge kvinner som hadde deltatt på hans beryktede bunga-bunga-fester. Etter hans død skrur slektningene hans igjen pengekranen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

De unge kvinnene som deltok på de beryktede bunga-bunga-festene til den tidligere statsministeren, har mottatt månedlige sjekker på 2500 euro, skriver avisen Corriere della Sera. summen tilsvarer snaut 30.000 kroner.

Ifølge Berlusconi var pengene en kompensasjon for svertingen av kvinnenes rykte i forbindelse med rettssakene mot ham rundt de påstått utsvevende festene. Hovedpersonen selv hevdet hardnakket at det var snakk om elegante middager. I februar ble han frikjent etter en seks år lang rettssak der han var anklaget for å bestikke folk for å lyve om hva de hadde gjort på festene.

Den tidligere statsministeren døde i sommer, 86 år gammel, og nå skrur altså slektningen hans igjen pengekranen, skriver avisen. Noen av kvinnene har bodd i leiligheter som inngikk i Berlusconis eiendomsimperium, men det blir det også slutt på, ifølge Corriere della Sera.

En av Berlusconis advokater, Federico Ceccano, ville ikke kommentere saken da nyhetsbyrået AFP tok kontakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer