Berlin: Flere fly tar av uten passasjerer

Flystreik på Berlin-Brandenburg flyplass i Tysklands hovedstad skaper utfordringer for reisende. Flere fly tar av uten passasjerer.

Flere flyginger ved flyplassen i Berlin er mandag kansellert som følge av en streik blant flyplassens sikkerhetspersonell. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
Flere flyginger ved flyplassen i Berlin er mandag kansellert som følge av en streik blant flyplassens sikkerhetspersonell. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Rundt 70 av totalt 240 flyginger er mandag kansellert i Berlin, ifølge flyplassen.

Kanselleringene skyldes en streik blant sikkerhetsansatte på Berlin-Brandenburg flyplass. Ettersom det ikke er nok kapasitet til å sjekke passasjerer før ombordstigning, har flere avganger blitt kansellert. Streiken gjennomføres kun mandag.

Fly uten passasjerer om bord kan likevel lette som planlagt, noe flere flyselskap har valgt å gjøre for å komme seg videre til neste reisemål.

Fagforeningen Verdi tok også ut en rekke ansatte i streik på flyplassene Düsseldorf, Hamburg, Köln-Bonn og Stuttgart før helgen.

Fagforeningen har sagt at den har forhandlet med arbeidsgiverforeningen BDLS i håp om å få økt lønn for kvelds- og nattarbeid, helgearbeid og arbeid på offentlige høytidsdager.

Forhandlingene ikke vært tøffe og har ikke ført fram.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer