Bergen vil lempe litt på tiltakene, men ikke slippe helt opp

Bergen har fortsatt ikke god nok oversikt over det sørafrikanske mutantviruset. Kommunen ønsker likevel å lempe noe på de strenge koronatiltakene.

Byrådsleder Roger Valhammer i byrådet i Bergen orienterer om nye koronatiltak. Foto: Marit Hommedal / NTB
Byrådsleder Roger Valhammer i byrådet i Bergen orienterer om nye koronatiltak. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) holdt en pressekonferanse fredag formiddag der han ber regjeringen lempe noe på tiltakene for Bergen.

Blant annet foreslår han at fritidsaktiviteter for barn og unge kan åpne igjen og at restauranter kan åpne, men at det fortsatt skal være skjenkestopp.

Valhammer sier at kommunen har god oversikt over utbruddet med det britiske mutantviruset, men ikke god nok kontroll på utbruddet av den sørafrikanske varianten

Forrige helg ble det innført svært omfattende koronatiltak som følge av utbrudd med mutert virus. Disse tiltakene skulle etter planen vare til og med søndag 14. februar.

Det var regjeringen som innførte de strengeste tiltakene i Bergen, Ulvik og Kvam, samt tiltak i ti øvrige vestlandskommuner. Det er også regjeringen som må oppheve eller lempe på tiltakene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer