Bergen strammer inn

Byrådet i Bergen setter skoler og barnehager i områder med mye smitte, på rødt nivå. Også flere innstramminger rammer barn og unge i kommunen.

Byrådet i Bergen strammer inn koronarestriksjonene for barn og unge. Byrådsleder Roger Valhammer og helsebyråd Beate Husa fortalte at skoler og barnehager i områder med mye smitte settes på rødt nivå. Foto: Marit Hommedal / NTB
Byrådet i Bergen strammer inn koronarestriksjonene for barn og unge. Byrådsleder Roger Valhammer og helsebyråd Beate Husa fortalte at skoler og barnehager i områder med mye smitte settes på rødt nivå. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag varslet byrådet i Bergen at de skulle bruke helgen til å vurdere nye koronatiltak i byen.

Nå er det klart at de følger anbefalingene fra Folkehelseinstituttet om målrettede tiltak mot gruppene som står for den største andelen av smittetilfeller i Bergen – det vil si barn og unge.

Derfor settes nå skoler og barnehager i områder med mye smitte, på rødt nivå.

Det blir også begrensninger for idretts- og fritidsaktiviteter – samt arrangement og sosiale sammenkomster både utendørs og innendørs.

Bergen forbyr private sammenkomster med over to personer utover egen husstand. Maksimalt ti personer kan være samlet.

Tilsvarende gjelder på balkonger og terrasser med atkomst fra egen boenhet.

– Det setter store begrensninger på folks liv, men man kan fortsatt møtes ute, ta en joggetur eller gåtur, og alle kan fortsatt ha noen på besøk, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse mandag.

Tilsvarende regel gjelder i Oslo.

Tiltakene gjelder fra midnatt og to uker framover.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer