Bergen kommune erklærer klimakrise. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Bergen kommune erklærer klimakrise. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Klimakrisen

Bergen kommune erklærer klimakrise

Bergen kommune har besluttet å erklære klimakrise. Samtidig lover kommunen å forplikte seg til en klimastrategi.

Publisert

Kommunen sier i en uttalelse at de i lys av klimakrisen vil gå foran som en bærekraftig og klimasmart kommune.

– Bergen kommune forplikter seg til å følge opp grønn strategi på en slik måte at kommunen tar sin del for å holde den globale oppvarmingen under 1,5 grader, sier de i uttalelsen.

Bystyrerepresentant Øystein Bønes (MDG) er fornøyd med erklæringen.

– Etter flere måneder med prat om bompengekrise er det godt å se at politikerne i Bergen er kloke nok til å vite hvilke kriser som faktisk haster, sier han.

– Arter dør ut, breer smelter, havet stiger og blir surere, mennesker drives på flukt. Alt dette er menneskeskapt og kan løses med politisk handling, tilføyer MDG-politikeren.

Fra før av har både Bodø kommune og Trøndelag fylke erklært klimakrise. Flere andre kommuner og fylker skal ta stilling til spørsmålet denne måneden. Forslaget om at Norge skal erklære klimakrise vil bli fremmet for Stortinget i juni, ifølge Bergen kommune.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.