Bergen i samtaler med FHI: – Vi er nødt å se på om vi gjør de riktige tingene

Bergen kommune ønsker å se på sitt eget tiltaksregime sammen med Folkehelseinstituttet (FHI). Ett av hovedtemaene vil være om kommunen gjør de rette tingene.

Smittevernoverlege Egil Bovim mener det er viktig at Bergen kommune ser på om de tiltakene byen nå har, og om de riktige. Foto: Marit Hommedal / NTB
Smittevernoverlege Egil Bovim mener det er viktig at Bergen kommune ser på om de tiltakene byen nå har, og om de riktige. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Smittevernoverlegen understreker at smittesporerne jobber hardt i disse dager. I fjor ville dagens smittesituasjon medført nedstengning og strenge tiltak, skriver Bergensavisen.

– Likevel må vi se på hele tiltaksregimet vårt. Vi er nødt å se på om vi gjør de riktige tingene. Det er ett av hovedtemaene vi skal snakke med FHI om i dag, sier smittevernoverlege Egil Bovim i Bergen kommune.

Stadig flere blir smittet. Fullvaksinerte blir også smittet. Likevel blir ikke de så syke som uvaksinerte kan bli.

– Derfor må vi se på om det vi gjør i dag, er det rette. En lege vil alltid gjøre det ytterste for at alle skal være trygge. Men det er ikke sikkert at det vi gjør nå, er det optimale i den situasjonen vi befinner oss i. Vi må se nærmere på ambisjonsnivået med smittesporing, for eksempel, sier smittevernoverlegen.

FHI kommer trolig med sin vurdering av situasjonen i Bergen i løpet av tirsdag ettermiddag. Det er ventet at byrådet i Bergen kommer med sine planer i løpet av uka.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer