Bergen forlenger strenge smitteverntiltak, men skal vurdere enkelttiltak

Bergen forlenger de lokale smitteverntiltakene i to nye uker, men vil fram til mandag vurdere om de skal justere enkelte tiltak.

Publisert

– Da vil vi få et bredere beslutningsgrunnlag enn vi har i dag, og vil få noen ekstra dager på å vurdere den samlede effekten av tiltakene, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) på kommunens pressekonferanse fredag.

Bergen innførte 5. november en rekke strenge koronatiltak, som blant annet omfatter forbud mot private sammenkomster med over fem deltakere, inklusiv dem som bor i hjemmet, og munnbindpåbud på offentlige steder der det ikke kan holdes én meters avstand.

68 nye smittetilfeller i Bergen siste døgn

Det er registrert 68 nye smittetilfeller i Bergen det siste døgnet. Det er ni flere enn dagen før, og én færre enn ukesnittet i Bergen.

– Smitten i Bergen har flatet ut, sa byrådsleder Roger Valhammer (Ap) i Bergen under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Han sa videre at Bergen det siste døgnet har hatt 68 nye registrerte smittetilfeller. Samme døgn forrige uke var det 125 nye tilfeller. Snittet den siste uka er på 69 nye smittetilfeller.

To av de nye tilfellene det siste døgnet er beboere ved Bergen Røde Kors sykehjem. Det er dermed for øyeblikket 23 beboere på sykehjem som har fått påvist koronaviruset i Bergen. I alt er det 34 ansatte på sykehjem i kommunen som er registrert smittet.

I alt er det registrert 3.600 smittetilfeller i Bergen siden pandemien begynte

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer