Bergen: Forberedt på å trykke på den store røde knappen

Til tross for at smittesituasjonen i Bergen betraktes som oversiktlig, må innbyggerne være forberedt på grep mot smitteutbrudd i byen, sier byrådslederen.

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) holdt torsdag pressekonferanse om virussituasjonen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB
Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) holdt torsdag pressekonferanse om virussituasjonen i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

– Det er en dramatisk tid for Vestlandet, med store utbrudd i Ulvik og Voss, og tilfeller av mutert smitte i Bergen, sa byråsleder Roger Valhammer (Ap) på en pressekonferanse torsdag.

Valhammer sier at selv om situasjonen nå er oversiktlig, kan dette snu raskt.

– Ting kan skje fort, det kan endre seg fra time til time, sa han.

Den store røde knappen

I Bergen kommune er det oppdaget til sammen fire tilfeller av den sørafrikanske varianten av coronaviruset. De muterte virusvariantene gjør at det i kommunen er utvidet smittesporing, testing av nærkontakter til nærkontakter.

I tillegg tester Haukeland universitetssjukehus alle positive coronaprøver for mutantvirus.

– Det gjør også at vi raskt kan endre kurs når det trengs. Jeg trykker ikke på den store røde knappen i dag, men som by må vi begynne å forberede oss mentalt på at det kan skje, sa byrådslederen.

Han la til at det kan skje raskt.

– Avgrenset og avklart

Helsebyråd Beate Husa sier at kommunen opplever at de har grei oversikt over situasjonen, selv om de per dags dato ikke er kjent med smittevei til det ene tilfellet av sørafrikansk mutasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer