Beredskapen heves ved tre sykehus i Innlandet

Mange pasienter og sykdom blant ansatte fører til kapasitetsutfordringer, og sykehusene i Elverum, Hamar og Gjøvik hever derfor beredskapen.

Det er innført grønn beredskap på tre sykehus i Innlandet, deriblant sykehuset i Hamar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Det er innført grønn beredskap på tre sykehus i Innlandet, deriblant sykehuset i Hamar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er innført grønn beredskap ved de tre sykehusene, skriver Oppland Arbeiderblad.

Årsaken er en kombinasjon av økt antall pasienter og høyt korttidsfravær blant ansatte. Luftveisinfeksjoner dominerer i begge grupper, opplyser Sykehuset Innlandet.

– Sykefraværet har vært på opp mot 20 prosent i enkelte avdelinger. Mange pasienter har luftveisinfeksjoner, og økt behov for isolering av smittebærende pasienter fører til en mer krevende driftssituasjon. Det er årsaken til at divisjonen velger å gå i beredskap, sier divisjonsdirektør Håvard Kydland.

Ved sykehuset på Gjøvik ble det tirsdag iverksatt tiltak for å håndtere situasjonen. Onsdag skal det vurderes eventuelle nye tiltak.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer