Ber regjeringen legge fram forsvarsavtale

Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide etterlyste forsvarsavtalen hennes regjeringen fremforhandlet med USA da hun talte til Høyres landsmøte søndag.

Ine Eriksen Søreide (H) etterlyser forsvarsavtalen med USA. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Ine Eriksen Søreide (H) etterlyser forsvarsavtalen med USA. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

– Vi forhandlet fram en ny forsvarssamarbeidsavtale med USA. Den må regjeringen legge fram for Stortinget så snart som mulig, sa Søreide i sin tale.

I fjor undertegnet Solberg-regjeringen en folkerettslig bindende tilleggsavtale om forsvarssamarbeid med USA. Denne gir amerikanerne rett til å sette opp infrastruktur på flere norske militærbaser.

Avtalen skal etter planen behandles av Stortinget denne våren.

Søreide kom også med et stikk mot Støre-regjeringen i sin tale, som i store trekk handlet om krigen i Ukraina og Norges tilknytning til Nato.

– Dette er kort sagt det verst tenkelige geopolitiske øyeblikket for denne regjeringsplattformen, som skal utrede løsere bånd til EU og ber om tettere samarbeid med Russland, sa Søreide.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer