Ber Putin «rydde bort» kurdiske styrker fra Nord-Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber Russlands president Vladimir Putin om å fjerne kurdiske styrker fra Nord-Syria og truer med et militært angrep.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Torstein Bøe / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

I en telefonsamtale med Putin sa Erdogan at det var viktig at Russland «rydder de kurdiske styrkene minst 30 kilometer bort fra grensen», ifølge Erdogans kontor. Presidenten understreker at dette må være en prioritet.

Han anklager de kurdiske styrkene for å stå bak en bombeeksplosjon som i november drepte seks mennesker i Istanbul. Kurdiske grupper har benektet involvering i angrepet.

Gjennom en avtale fra 2019 mellom Russland og Tyrkia ble en bakkeoffensiv avsluttet ved at de satte opp en 30 kilometer lang sikkerhetssone. Den skulle beskytte Tyrkia mot grenseoverskridende angrep fra syrisk territorium.

Erdogan mener Putin ikke holder sin del av denne avtalen.

Russland er en sentral aktør i Syria-konflikten og som støtter president Bashahr al-Assad. Noen av de kurdiske styrkene er stasjonert i områder under russisk militær kontroll.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer