Ber Putin om våpenhvile

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber Russlands president Vladimir Putin om å inngå ensidig våpenhvile i Ukraina.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppfordrer Russlands president Vladimir Putin til å inngå våpenhvile i Ukraina. De to snakket sammen over telefon torsdag. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB Foto: NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppfordrer Russlands president Vladimir Putin til å inngå våpenhvile i Ukraina. De to snakket sammen over telefon torsdag. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB Foto: NTB Vis mer
Publisert

– President Erdogan sa at krav om fred og forhandlinger bør støttes av en ensidig våpenhvile og en visjon for en rettferdig løsning, heter det i et referat fra telefonsamtalen de to lederne hadde torsdag, gjengitt av den tyrkiske presidentens kontor.

Erdogan og Putin diskuterte også energi og kornavtalen med Ukraina, heter det videre. Erdogan skal etter planen snakke med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj senere torsdag.

Tyrkia og FN har vært med i forhandlingene om avtalen som åpnet for at Ukraina kunne eksportere korn fra sine havner i Svartehavet, etter at Russland hadde blokkert havnene.

Den tyrkiske presidenten har flere ganger tidligere forsøkt å få Putin og Zelenskyj til å komme til Tyrkia for fredsforhandlinger.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer