Ber Putin inngå våpenhvile: - Responsen var positiv, men med forbehold

Ungarns statsminister har snakket med Vladimir Putin og bedt ham inngå våpenhvile umiddelbart. Han har også invitert Putin og Volodymyr Zelenskyj til Budapest.

Viktor Orban vil ha både Vladimir Putin og Volodymyr Zelenskyj til Budapest for samtaler. Han har bedt Putin inngå våpenhvile i Ukraina. Arkivfoto: Petr David Josek / AP / NTB
Viktor Orban vil ha både Vladimir Putin og Volodymyr Zelenskyj til Budapest for samtaler. Han har bedt Putin inngå våpenhvile i Ukraina. Arkivfoto: Petr David Josek / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg foreslår for president Putin at han umiddelbart erklærer våpenhvile. Responsen var positiv, men med forbehold, sier Viktor Orban, som i helgen sikret seg gjenvalg.

Orban sier han har invitert både Russlands og Ukrainas president til samtaler i den ungarske hovedstaden. I tillegg er Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Olaf Scholz invitert.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer