Ber om strømstøtte til 500.000 hytteeiere: - Mange får alvorlige problemer

I et brev til finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ber Norges Hytteforbund om at det innføres strømstøtte til hytter på lik linje som til privatboliger.

Mange hytteeiere har fått merke de høye strømprisene på lommeboka etter vinterens rekordhøye priser. Nå ber Norges Hytteforbund om at også fritidsboligene omfattes av de statlige støtteordningene. Foto: Geir Olsen / NTB
Mange hytteeiere har fått merke de høye strømprisene på lommeboka etter vinterens rekordhøye priser. Nå ber Norges Hytteforbund om at også fritidsboligene omfattes av de statlige støtteordningene. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Etter en undersøkelse om de svært høye strømprisene blant 2.000 av sine medlemmer har Norges Hytteforbund sendt brev til Vedum hvor de spør om landets 500.000 hytteeiere er oversett eller bare glemt.

Styreleder i Norges Hytteforbund, Trond G. Hagen sier til Nationen at de høye strømprisene har rammet mange hytteeiere hardt, og at de også har behov for strømstøtte på lik linje som eiere av privatboliger.

– For veldig mange går dette hardt ut over privatøkonomien, så hardt at mange får alvorlige problemer med å kunne gjøre opp for seg, kanskje spesielt pensjonistene, men også mange vanlige lønnsmottakere. Den nye modellen for beregning av nettleie, som foreløpig er utsatt, vil forsterke problemet ytterligere, sier Hagen.

Norges Hytteforbund mener at regjeringen snarest må komme på banen med en ordning for hytteeiere med tilbakevirkende kraft for desember 2021.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer