Ber om stans i all tungtransport i Innlandet

Politiet, Statsforvalteren, Statens vegvesen og Innlandet fylkeskommune ber alle i transportbransjen vente med transport som ikke er helt nødvendig.

Myndighetene ber om at all tungtransport i Innlandet stanses som følge av ekstremværet. Her fra Dokka onsdag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Myndighetene ber om at all tungtransport i Innlandet stanses som følge av ekstremværet. Her fra Dokka onsdag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Nå er riksvei 25 i kombinasjon med fylkesvei 26 gjennom Trysil og Engerdal den eneste åpne ruta for trafikk mellom Østlandet og Trondheim. Disse veiene tåler ikke den tungtrafikken som til vanlig går på riksvei 3 og E6, sier samferdselssjef Aud M. Riseng i Innlandet fylkeskommune i en pressemelding.

Onsdag ettermiddag er rundt 114 fylkesveier og mange av riksveiene i Innlandet stengt på grunn av flom eller ras etter ekstremværet Hans. Derfor ber myndighetene transportørene om å kun gjennomføre oppdrag som er helt nødvendige med tanke på trafikksikkerheten.

– Vogntog som kjører på veiene i Innlandet nå, kan bli stoppet og bli omdirigert eller må snu, fordi det stadig oppstår nye og potensielt farlige situasjoner, sier seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer