Ber om minst 30 års fengsel for Ghislaine Maxwell

Britiske Ghislaine Maxwell, som er kjent skyldig i å ha medvirket til en rekke overgrep, bør straffes med minst 30 års fengsel, mener påtalemyndigheten i USA.

Ghislaine Maxwell fotografert i november 1991. Arkivfoto: Dominique Mollard / AP / NTB
Ghislaine Maxwell fotografert i november 1991. Arkivfoto: Dominique Mollard / AP / NTB Vis mer
Publisert

Maxwell var som ung kjæresten til Jeffrey Epstein, som tok sitt eget liv i fengsel i 2019.

I desember i fjor ble hun kjent skyldig i menneskehandel med jenter og unge kvinner som ble utsatt for seksuelle overgrep på fester arrangert av Epstein.

Straffeutmålingen skjer 28. juni, og onsdag ga påtalemyndigheten beskjed om at de vil legge ned påstand om mellom 30 og 55 års fengsel.

Forsvarerne mener på sin side at Maxwell ikke bør tilbringe mer enn fem år i fengsel fordi hun ikke skal måtte betale for det de mener er Epsteins forbrytelser.

Han regnes som hovedmannen bak overgrepene og festene der det ble hentet inn tenåringsjenter som så ble utnyttet seksuelt av rike og mektige menn.

PRINS ANDREW: Virginia Guiffre sier at Jeffrey Epstein fløy henne til London for å ha sex med prins Andrew. Video: BBC. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Epstein var selv anklaget for overgrep mot mindreårige jenter og menneskehandel, men han ble aldri stilt for retten ettersom han døde i fengsel.

Overgrepene som Maxwell er kjent skyldig i, skjedde mellom 1994 og 2004. I dag er hun 60 år gammel.

(©NTB)

Mer om