Ber om minst 25 års fengsel for R. Kelly

R&B-stjernen R. Kelly fortjener minst 25 års fengsel for seksuelle overgrep mot flere kvinner og jenter, skriver aktoratet i et notat før straffeutmålingen.

Aktoratet vil ha minst 25 års fengsel for den overgrepsdømte R&B-artisten R. Kelly. Det er straffutmåling i saken i slutten av juni. Her er han fotografert i forbindelse med saken mot ham i 2008, der han ble frikjent. Foto: M. Spencer Green / AP / NTB
Aktoratet vil ha minst 25 års fengsel for den overgrepsdømte R&B-artisten R. Kelly. Det er straffutmåling i saken i slutten av juni. Her er han fotografert i forbindelse med saken mot ham i 2008, der han ble frikjent. Foto: M. Spencer Green / AP / NTB Vis mer
Publisert

Han ble kjent skyldig i alle tiltalepunkter i rettssaken i fjor og ble dømt for blant annet utnyttelse av barn, bortføring, bestikkelser og tvangsarbeid fra 1994 og fram til 2018.

Aktoratet mener at Kelly utnyttet de mindreårige ved å styre sine medarbeidere – sjåfører, livvakter og assistenter – med jernhånd, og at de til sammen utgjorde et organisert kriminelt nettverk.

Det er straffeutmåling i saken senere i juni, og nyhetsbyrået AP har fått tilgang til et notat skrevet i forkant av straffutmålingen 29. juni.

R. Kelly brukte «berømmelsen, pengene og populariteten» til å systematisk «utnytte barn og unge kvinner for egen seksuell tilfredsstillelse», heter det i notatet.

– Han fortsatte med forbrytelsene og unngikk å bli straffet for dem i nesten 30 år, og han må nå bli holdt ansvarlig, skriver aktoratet.

Artistens forsvarere mener han bør få maksimalt 17 års fengsel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer