Tyskland:

Ber om gjeninnføring av munnbindpåbud

Tyske leger krever at myndighetene gjeninnfører påbud om munnbind før sykehusene blir overbelastet med nye coronatilfeller.

A person wearing a protective face mask walks nearby the TV tower at Alexanderplatz square after the German government loosened coronavirus (COVID-19) measures in Berlin, Germany, April 4, 2022. REUTERS/Lisi Niesner
A person wearing a protective face mask walks nearby the TV tower at Alexanderplatz square after the German government loosened coronavirus (COVID-19) measures in Berlin, Germany, April 4, 2022. REUTERS/Lisi Niesner Vis mer
Publisert

Tyskland er den siste tiden blitt et av landene i verden med høyest forekomst av koronasmitte. Lørdag ble det registrert 731,9 tilfeller per 100.000 innbyggere.

I Tyskland er det de 16 delstatene som har ansvar for helsepolitikken, mens den føderale regjeringen koordinerer tiltakene. Delstatene har myndighet til å innføre påbud om munnbind, men mange tyskere er lei av slike påbud og andre tiltak.

Myndighetene frykter at det er langt flere tilfeller enn dem som blir registrert fordi mange som blir smittet trolig ikke tar seg bryet med å teste seg.

En høy vaksinasjonsrate betyr at mange av de smittede ikke blir alvorlig syke. Men det betyr ikke at situasjonen er avslappet på landets sykehus, der mange ikke-kritiske operasjoner og behandlinger for tiden blir utsatt.

– På dette tidspunkt er ikke normale operasjoner mulig på de fleste sykehus, og situasjonen blir verre i ukene som kommer, sier Gerald Gass, leder for Tysklands sykehusforbund.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer