Vinmonopolet:

Ber ledelsen ta grep: - Vi bør ikke selge det

Vin fra Israel burde fjernes fra Vinmonopolets hyller, mener lederen av Handel og Kontor Vinmonopolet.

Vinmonopolet burde slutte å selge vin fra Israel, mener fagforeningstopp Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Vinmonopolet burde slutte å selge vin fra Israel, mener fagforeningstopp Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

– Nå bør ledelsen gå inn og utfordre eierne våre på dette. For vi burde ikke selge vin fra Israel og okkuperte områder, sier Helge Storvik, leder av Handel og Kontor Vinmonopolet, til Vårt Land.

De er én av tre fagforeninger for Vinmonopol-ansatte. Saken skal diskuteres i bedriftsforsamlingen i Vinmonopolet torsdag denne uken. Der skal de ta stilling til følgende spørsmål:

«Vil Vinmonopolet ta initiativ for å begrense/avslutte importen av vin produsert av Israel i bosetninger som FNs sikkerhetsråd har slått fast er ulovlige i henhold til folkeretten?».

Polet har solgte i fjor 3839 liter vin fra israelskokkupert område og 2037 liter fra Israel, ifølge tall som Vårt Land har fått.

Vinmonopolet svarer ved å vise til alkoholloven , som slår fast at de ikke kan forskjellsbehandle leverandører på bakgrunn av nasjonalitet eller land. De er i jevnlig kontakt med Helsedepartementet, opplyser samfunnskontakt Halvor Bing Lorentzen. Polet er eid av staten ved Helsedepartementet.

(©NTB)

Mer om