Ber Israel respektere folkeretten

USAs tidligere president Barack Obama ber Israel vise varsomhet og respektere folkeretten i krigføringen på Gazastripen.

USAs tidligere president Barack Obama da han i september 2018 gjestet Oslo Business Forum. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
USAs tidligere president Barack Obama da han i september 2018 gjestet Oslo Business Forum. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Den israelske regjeringens beslutning om å kutte mat, vann og elektrisitet til en fanget sivilbefolkning risikerer ikke bare å forverre en økende humanitær krise, det kan forherde palestinske holdninger i generasjoner framover, sier Obama i en uttalelse på nettforumet Medium.

Han skriver også at blokaden kan bryte ned verdens støtte til Israel, utnyttes av Israels fiender og undergrave langsiktige forsøk på å oppnå fred og stabilitet i regionen.

Samtidig understreker han at Hamas-angrepet mot Israel var «usigelig brutalt», og at Israel har rett til å forsvare seg, men han føyer til at «verden følger nøye med».

Obama uttrykker i innlegget full støtte til president Joe Biden når det gjelder USAs støtte til Israels forsøk på å knuse Hamas' militære evne og sørge for at de over 200 gislene på Gazastripen kommer trygt hjem.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer