Ber innbyggerne fortsette vannsparing: - Langt opp til normalen

De kraftige regnskyllene over hovedstaden den siste tiden har ikke fylt opp vannmagasinene. Oslo kommune ber innbyggerne om å fortsatt spare på vannet.

Vannstanden i Maridalsvannet, som er drikkevann for de fleste av Oslos innbyggere, er fortsatt lav. Oslo kommune ber innbyggerne fortsatt spare på vannet. nå så lav at kommunen ber innbyggerne i hovedstaden om å redusere på vannforbruket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.
Vannstanden i Maridalsvannet, som er drikkevann for de fleste av Oslos innbyggere, er fortsatt lav. Oslo kommune ber innbyggerne fortsatt spare på vannet. nå så lav at kommunen ber innbyggerne i hovedstaden om å redusere på vannforbruket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– For at vi skal klare å fylle opp vannmagasinene må det falle store mengder regn, over lang tid, innover i Nordmarka sier seksjonsleder for vannmiljø Frode Hult i Vann- og avløpsetaten.

Magasinfyllingen i Maridalsvassdraget er i dag på 68,5 prosent. Normalen for denne perioden er 88,5 prosent. Regnet som har falt de siste dagene, har økt magasinfyllingen med kun 1 prosent.

– Det hjelper litt, men det er langt opp til normal fyllingsgrad, og dermed må vi fortsette med vannsparingstiltakene vi har i dag. Jevnlig nedbør og godt med snøsmelting om våren er avgjørende for en trygg vannforsyning utover våren og sommeren, sier Hult.

Byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav, sier hun har bedt Vann- og avløpsetaten om å lage en samlet plan for å få ned vannforbruket, men at det også er mye hver og en kan gjøre på egen hånd.

Oslo kommune ber derfor innbyggerne om å være nøkterne med vannbruken slik at vi skal ha nok vann til de viktigste tingene i samfunnet som drikke, matlaging, personlig hygiene, toalettspyling, helse og næringsliv.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer